A nagyszalontai turizmus három stabil pillére

Nagyszalonta több mint egy évszázada kapcsolódott a turizmusba az Arany János Emlékmúzeum révén, melybe messze földről érkező látogatók érkeztek rendszeresen.

A turisták sora az eltelt évtizedek alatt sem csökkent, évente több ezren keresték fel a nagy költő emlékhelyeit. A kulturális turizmusnak nagy lendületet adott a 2017-es bicentenáriumi év, és a Csonkatoronyban lévő múzeum teljes felújítása. Ahhoz azonban, hogy a turizmus folyamatos és fenntartható maradjon, nem elegendő kizárólag a kulturális kuriózumokra alapozni. Ezt ismerte fel a városvezetés, és határozta el, hogy újabb pillérekkel megerősíti a nagyszalontai turizmust, magyarázza Török László polgármester.

Az egyik ilyen tartópillér a Túzok Turisztikai Látogatóközpont és Természetvédelmi Park, a másik pedig egy termálstrand megépítése. Utóbbi ügyében is komoly előrelépés történt az utóbbi időben, a város megszerezte a termálvizű kút fúrásának engedélyeit. A strand és a hozzá tartozó komplexum megépítésének kérdése jelenleg lakossági konzultáció tárgyát képezi, a kivitelezés pedig a város egyik legfontosabb középtávú beruházása.

Készült a Nagyszalontai Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.08.03
Galéria
Kulcsszavak: