Bakator borfesztivál Bihardiószegen

Május 26-án, szombaton egésznapos programsorozattal várja a jó minőségű borok és a finom ételek kedvelőit a II. Bakator Bor- és Gasztrofesztivál. A bihardiószegi Zichy-kastély udvarában megszervezett eseménysorozat gyermekfoglalkozásokat, kézművesvásárt, borkóstolókat, gasztronómiai bemutatókat, koncerteket, illetve a nap zárásaként a BL-döntő vetítését foglalja magában.

Az Érmellék tizenkilenc termelőjének 47 borát kóstolhatják meg mindazok, akik hétvégén ellátogatnak a II. Bakator Bor- és Gasztorfesztiválra: a válogatásba a márciusi bakator verseny legjobbjai kerültek be, s emellett jelen lesznek a Kárpát-medence, valamint az Amerikai Egyesült Államok legjobb bakator pincészetei is. A díjnyertes borok mellett a finom étkek is megtalálhatók majd a fesztiválon: Boros László mesterszakács, valamint Rózsa Péter biogazda bemutatói mellett a résztvevőknek alkalmuk lesz például szürkemarha-burgert kóstolni.

A kastélykerti mulatság 13 órakor, a Fölszállott a páva győztes csapatának, a Tokos zenekarnak a koncertjével kezdődik. 15 órától a magyar világzenei szcéna egyik – nemzetközi szinten is – elismert együttese, a Cimbaliband lép színpadra Balkan Projekt című, legújabb albumának lemezbemutató koncertjével. 17.30-tól a blues koronázatlan királya, a nagyváradi születésű AG Weinberger és együttese zenél, a koncertprogramot pedig a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóján, A Dal című műsorban befutott Honeybeast zárja. A zenei eseményeket követően a MindigTV jóvoltából együtt szurkolhatnak a jelenlévők az UEFA Bajnokok Ligája döntőjében részt vevő csapatoknak.

A május 26-ai fesztiválra belépőjegy 10 lejért, illetve kóstolójegyek a helyszínen kaphatók. A 18 éven aluli személyeknek a belépés ingyenes.

A II. Bakator Bor- és Gasztrofesztiválról bővebben az esemény Facebook-oldalán olvashatnak az érdeklődők. A szervezők ugyanakkor felhívják az érdeklődők figyelmét arra, hogy az esemény programjai a FestivApp applikáció segítségével okostelefonokon is böngészhetők.

A bihardiószegi és a debreceni önkormányzat által 2017-ben kezdeményezett fesztivál a bakator szőlő- és borfajta hungarikumként való elismertetését, valamint az érmelléki borgazdálkodás újrafelfedezését célzó stratégia részeként a helyi termelők népszerűsítését, illetve a borkultúra minél szélesebb körben való megismertetését tűzte ki céljául.

 

2018.05.25
Galéria
Kulcsszavak: