Tiszta vizet tiszta környezetből

Az utóbbi hónapokban sorra újultak meg Nagyszalonta artézi kútjai. A város lakossága büszke iható vizű kútjaira, a többség nem palackozott vagy vezetékes vizet iszik, hanem rendszeresen jár meríteni a település valamelyik artézi forrásához.

A nagyszalontai vízvezetékrendszert a város határában fúrt artézi kutak látják el, ez a víz a kötelező kezelés után jut el a háztartásokba. Immár minden utcán lehetőség van rácsatlakozni a rendszerre, senkinek nem kellene a kútra járnia. A szalontai emberek azonban szeretik a tiszta artézi vizet, s inkább felkeresik a Petőfi- vagy az Arany-kutat, az Oncsa-kutat vagy a Kulin utcai artézi kutat. Sőt, a Füveskert nevű kerület lakosai külön kérték, hogy a régi, immár kiapadt kútjuk helyett fúrasson másikat a város… A kérés nyomán elkezdődött a munka, és 230 méter mélységben megtalálták a forrást. Hamarosan a kút környékének rendezése is elkezdődhet.

Parkosították, rendezték a többi nagyszalontai kút környékét is, illetve amelyiket még nem, az is hamarosan sorra kerül.

Készült a Nagyszalontai Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.08.03
Galéria
A Petőfi-kút
Kulcsszavak: