Szépkorúak a fókuszban

Nagyszalontán nem maradnak magukra az idős emberek. A városvezetés kiemelten figyel a korosztályra, most épp nappali gondozóközpont beindításán dolgozik.

Frissen tatarozott épület a városi étkezde mellett, kellemes park közepén. A termekben a kikapcsolódáshoz jól szolgáló sportszerek, olvasnivalók sorakoznak. Itt indul hamarosan az Idősek Napköziotthona, melyet uniós támogatású projekt keretében valósítanak meg Nagyszalontán.

Szabó Tünde, a projekt menedzsere elmondta, már tucatnyian éltek a lehetőséggel, és feliratkoztak „napközisnek”. A járvány sajnos kicsit közbeszólt, miatta kisebb létszámmal kell elindítani a tevékenységet, de az otthonban így is érdekes programokkal várják majd a szépkorúakat. Lesz tánc és gyógytorna, relaxációs masszázs, irodalom és játék, lelki gondozás és tanácsadás, sőt számítógép-kezelést is tanulhatnak az érdeklődők. Később kirándulásokat is szervezhetnek, és igény szerint bővíthetik a programot. Jelenleg két szociális munkás fogadja a jelentkezőket, a foglalkozások várhatóan ősztől indulnak.

Készült a Nagyszalontai Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.08.03
Galéria
Nagy tisztelet övezi a szépkorúakat Nagyszalontán: Török László évente köszönti az aranylakodalmat ünneplő házaspárokat