Nagyszerű alkalom a találkozásra

„Nekünk a szépkorúak találkozója ünnepnap, amit örömmel várunk. Eddig valamennyi alkalommal részt vettünk, reméljük, idén is meg lehet majd tartani” – mondja a paptamási TÓTH KÁROLY és felesége, IRÉNKE, akiket tavaly aranylakodalmuk tiszteletére jutalmaztak az ünnepségen.

A szépkorúak találkozóját első ízben 2012-ben szervezték meg Paptamásiban Matyi Miklós polgármester kezdeményezésére. A hagyományteremtő szándékkal elindított és mára tényleges hagyománnyá vált program célja az, hogy ezen a napon is köszönetet mondjanak az időseknek mindazért, amit a községért és a közösségért tettek életük során. Eddig nyolc találkozót szerveztek, bebizonyosodott, hogy a rendezvényre igény van, a részvevők örülnek neki, várják a következőt. Azt ma még nem tudni, hogy a koronavírus-járvány megelőzése érdekében hozott szigorítások idén lehetővé teszik-e a megtartását, de bíznak abban, hogy őszre lecsendesedik a járvány, és minden visszatér a régihez hasonló kerékvágásba, a hatóságok pedig engedélyezik a találkozó megszervezését.

Az eddig évi rendszerességgel megtartott találkozókon egyúttal köszöntötték azokat a házaspárokat is, akik immár 50 éve együtt élnek. Ilyen aranylakodalmas pár volt tavaly Tóth Károly és felesége, Irénke, akik kedvesen fogadtak bennünket otthonukban. Idős koruk ellenére lelkesen szorgoskodtak házuk udvarán, amikor megérkeztünk, de pár percre szívesen megálltak mesélni a szépkorúak találkozójáról.

„Ez egy olyan rendezvény, amikor tényleg érezzük, hogy fontosak vagyunk és figyelnek ránk. Nem tudjuk, mi az, mennyi az, amit tényleg tettünk azért, hogy ez a kis község megmaradjon és fejlődjön, de mi itt maradtunk, végigdolgoztuk az életünket, gyermekeket neveltünk, és most már nagyszülők vagyunk, hamarosan érkezik az újabb kisunokánk is” – magyarázza a házaspár. Jóleső számukra az odafigyelés és a tisztelet, amit a község vezetősége tanúsít. Mindemellett a részükre megrendezett program nagyszerű alkalom a találkozásra a község többi idős vagy idősödő polgárával. „Mi már nem nagyon tudunk eljárkálni. Ilyenkor viszont olyanokkal is találkozhatunk, akiket régen, akár évekkel ezelőtt láttunk utoljára – mondja a Tóth házaspár. – Nagy öröm, amikor találkozunk rég látott ismerősökkel, olyanokkal is, akikről nem is tudtuk, hogy merre vannak vagy megvannak-e még. Köszönjük ezt a rendezvényt és a lehetőséget, szép emlékek születnek, amikről sokáig beszélünk.”

Készült a Paptamási Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.07.29
Galéria
Tóth Károly és neje, Irénke