Évadzáró hangverseny a palotakertben

A Nagyváradi Állami Filharmónia szabadtéri koncertsorozatának keretében évadzáró hangverseny lesz július 30-án, csütörtökön 19.30 órától a római katolikus püspöki palota előtti téren. Karmester: Romeo Rîmbu. Szólista: Răzvan Suma gordonkaművész. Repertoáron J. Haydn következő két szerzeménye:1., C-dúr gordonkaverseny; 85., B-dúr (A királynő) szimfónia.

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség segítségével megfelelő ülőhelyeket, körülményeket tudnak biztosítani a közönségnek a püspöki palota főbejáratánál felállított színpad előtt. A hangversenyre elsősorban a filharmónia bérleteseit várják, akik 19.20 óráig érkezési sorrendben foglalhatják el az ülőhelyeiket; 19.20 után a fennmaradó helyekre a helyszínen 20 lejért lehet jegyet váltani a nembérletes érdeklődőknek. Rossz, esős idő esetén a koncertet július 31-én, pénteken 19.30 órától tartják meg. Az elkülönített nézőtérre hőmérséklet-ellenőrzés után, a járványügyi utasításoknak megfelelően, a helyek számának függvényében lehet belépni. A maszk használata is kötelező a mintegy egyórás koncert idején. A székek egymástól két méter távolságra lesznek elhelyezve.

A filharmónia vezetősége, művészi gárdája reméli, a zeneszerető emberek megértéssel fogadják a járványügyi kötelezettségekből fakadó kellemetlenségeket, és számíthatnak a közönség támogató jelenlétére. A filharmónia ezúton is köszönetet mond a Nagyváradi Római Katolikus Püspökségnek a hangverseny-sorozat megszervezésében nyújtott támogatásáért.

2020.07.28
Galéria
Romeo Rîmbu
Răzvan Suma