Megállapodás a nagyváradi sportaréna létrehozásának támogatásáért

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Bihar megyei szervezetei megegyeztek abban, hogy támogatják egy nagyváradi sportkomplexum létesítését, amely nemzetközi szintű sportlétesítményeket, valamint magas színvonalú rekreációs, szabadidős központokat biztosít majd a nagyváradiak számára.

Ily módon a Pece-parton, a Vágóhíd (ma Traian Blajovici) – Octavian Goga –Făgărașului utcák, valamint a Nagyváradi Állami Egyetem melletti utca által körülhatárolt övezetben a következő években egy új labdarúgóstadiont építenek, felújítják az Ifjúsági Stadiont és benne létesítenek egy atlétikai pályát, amely megfelel a nemzetközi elvárásoknak. Ugyanakkor új sporttermeket építenek, valamint egy tanmedencét a Sportiskola számára, emellett új sportpályákat alakítanak ki a környéken. Mindezeket a létesítményeket zöldövezet veszi majd körül.

Az első szakaszban a két politikai szervezet nagyváradi és megyei tanácsosai támogatják azoknak a határozattervezeteknek elfogadását, amelyek megoldják a sportkomplexum megépítéséhez szükséges területek jogi helyzetét. A második szakaszban a tanácsi frakciók támogatják azoknak a határozatoknak az elfogadását, amelyek a műszaki-gazdasági mutatók elfogadására és a jövőbeni beruházás finanszírozására vonatkoznak.

„Minden rendelkezésre álló eszközzel és minden szinten támogatjuk e projekt megvalósítását annak érdekében, hogy egy korszerű infrastruktúrát biztosítsunk a nagyváradiaknak és a Bihar megyeieknek, amelyre szükség van egy olyan komoly sporthagyományokkal rendelkező város számára, mint Nagyvárad. Az RMDSZ megszavazza majd ezt a projektet, amelynek megvalósítása a következő 3-4 évet érinti. A két politikai alakulat megállapodása a Bihar megyei közösség érdekében és javára történik, és biztosítja majd a célkitűzés sikerét”, nyilatkozta Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke.

„Az új stadion építése mellett a létesítendő új beruházások hozzájárulnak a nagyváradiak életminőségének javításához. A befektetés kapcsán felmerülő jogi problémák megoldására kétharmados szavazatarányra van szükség mind a megyei, mind a nagyváradi tanácsban, ezért ez a megállapodás biztosítja a szükséges szavazatszámot. A további lépések megtétele után a következő 3-4 évben a sportkomplexum valósággá válik. Köszönöm mindazoknak, akik támogatják Nagyvárad és Bihar megye fontos projektjeit” – nyilatkozta Ilie Bolojan, a PNL Bihar megyei szervezetének elnöke.

Közlemény

2020.07.28
Galéria
Az Ijúsági Stadion és a Sportiskola közelébe helyeznék az új stadiont és az egyéb létesítményeket, az állatkert elköltöztetése is szóba jön