Koncert a palotakertben

Folytatódik a Nagyváradi Állami Filharmónia szabadtéri koncertsorozata. A következő hangversenyt július 9-én, csütörtökön 19.30 órától tartják meg.

Repertoáron a következő kompozíciók: Mozart: 3., C-dúr oboaverseny, K. 314.; Brahms: 2., A-dúr szerenád, op. 16. Szólista: Gáti Sándor oboaművész. Karmester: Jankó Zsolt.

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség segítségével megfelelő ülőhelyeket, körülményeket tudnak teremteni a közönségnek a püspöki palota főbejáratánál felállított színpad előtt. A hangversenyre elsősorban a filharmónia bérleteseit várják, akik 19.20 óráig érkezési sorrendben foglalhatják el az ülőhelyüket; 19.20 után a fennmaradó helyekre a helyszínen 20 lejért lehet jegyet váltani a nem bérletes érdeklődőknek. Esős idő esetén a koncertet július 10-én, pénteken 19.30 órától tartják meg.

Az elkülönített nézőtérre hőmérséklet-ellenőrzés után, a járványügyi utasításoknak megfelelően, a helyek számának függvényében lehet belépni. A maszk használata is kötelező a mintegy egyórás koncert idején. A székek egymástól két méter távolságra lesznek elhelyezve. A filharmónia vezetősége, művészi gárdája reméli, a zeneszerető emberek megértéssel fogadják a járványügyi kötelezettségekből fakadó kellemetlenségeket, és számíthatnak a közönség támogató jelenlétére. A filharmónia ezúton is köszönetet mond a Nagyváradi Római Katolikus Püspökségnek a hangverseny-sorozat megszervezésében nyújtott támogatásáért.

2020.07.08
Galéria
Gáti Sándor
Jankó Zsolt