Június 29-én megnyitják a váradi bölcsődéket

Az úgynevezett nyári bölcsődékben júliusban és augusztusban vigyáznak majd azokra a kicsikre, akiket a 2019/2020-as tanévben beírattak szüleik, közölte a Nagyváradi Szociális Igazgatóság.

Azoknak a szülőknek, akik élnének ezzel a lehetőséggel, június 22–24. között kell kérvényezniük ezt abban a bölcsődében, amelybe felvették gyermeküket. A kérvényhez a szülők személyi igazolványát és annak másolatát, illetve a munkahelyi igazolást kell csatolni, amiből kiderül, hogy munkaszerződésük nincs felfüggesztve, illetve orvosi igazolás kell arról, hogy a gyermek egészséges, és visszatérhet a közösségbe, illetve a gyermek székletvizsgálatának eredménye is szükséges.

A szociális igazgatóság közleménye szerint azokat a gyermekeket, akik nem kapták meg a szükséges védőoltásokat, illetve fertőző betegségben szenvednek, nem fogadják a bölcsődékben. A szülőknek reggelente meg kell majd mérniük a gyermek testhőmérsékletét, és ha az 37,3 Celsius-foknál magasabb, vagy ha a kicsinek légzőszervi betegségre utaló tünetei vannak, ne vigyék bölcsődébe.

A kicsiknek váltóruhát és -cipőt vihetnek, de a játékaikat vagy más tárgyaikat most ne vigyék magukkal.

Mivel az előírások szerint egy gyermeknek legalább 4,5 négyzetméteres teret kell biztosítani, a gyermekeket a rendelkezésre álló hely függvényében fogadják a bölcsődékben. Az igazgatóság azt is közölte: a 4-es és a 7-es számú bölcsődék bővítési munkálatok miatt zárva maradnak, az ide íratott gyermekek szüleinek az ezekhez közel lévő bölcsődékhez kell fordulniuk.

Arina Moș, a szociális igazgatóság vezetője elmondta, hogy többek között baktériumölő lámpákat szereztek be, és hozzátette, anyaként annak is tudatában van, hogy nem könnyű a fizikai távolságot megtartatni a kicsikkel, s kérte a szülőket, felelősen kezeljék az érvényes előírásokat.

Bővebb tájékoztatást az egyes bölcsődék itt megtalálható elérhetőségein kérhetnek az érintettek.

2020.06.19
Galéria