A harmadik koncert a palotakertben

Folytatódik a Nagyváradi Állami Filharmónia szabadtéri koncertsorozata a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség előtti téren.

A harmadik koncertet ezúttal nem pénteken és nem 19 órától, hanem június 18-án, csütörtökön 19.30 órától tartják meg.  Repertoáron a következő kompozíciók: Mozart: 3., G-dúr hegedűverseny, K. 216; 40., g-moll szimfónia, K. 550. Szólista: Artur Kaganovskiy hegedűművész (Amerikai Egyesült Államok). Karmester: Jankó Zsolt.

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség segítségével megfelelő ülőhelyeket, körülményeket tudnak teremteni a közönségnek a püspöki palota főbejáratánál felállított színpad előtt. A hangversenyre elsősorban a filharmónia bérleteseit várják, ők 19.20-ig érkezési sorrendben foglalhatják el az ülőhelyeket; 19.20 után a fennmaradó helyekre a helyszínen 20 lejért lehet jegyet váltani a nem bérletes érdeklődőknek. Rossz idő esetén a koncertet másnap, június 19-én, pénteken 19.30 órától tartják meg.

Az elkülönített nézőtérre hőmérséklet-ellenőrzés után, a járványügyi utasításoknak megfelelően, a helyek számának függvényében lehet belépni. A maszk használata is kötelező a mintegy egyórás koncert alatt. A székek egymástól két méter távolságra lesznek elhelyezve. A filharmónia vezetősége, művészi gárdája reméli, a zeneszerető emberek megértéssel fogadják a járványügyi kötelezettségekből fakadó kellemetlenségeket, és számíthatnak a közönség támogató jelenlétére. A filharmónia ezúton is köszönetet mond a Nagyváradi Római Katolikus Püspökségnek a hangversenysorozat megszervezésében nyújtott támogatásáért.

2020.06.15
Galéria