Úrnapja, filharmonikus hangverseny

Az Úr Szent Testének és Vérének ünnepe – Úrnapja

Szentháromság vasárnapját követő csütörtökön a katolikus egyház az Úr Szent Testének és Vérének ünnepét, ismertebb nevén Úrnapját üli. Június 11-én a nagyváradi székesegyház előtti téren 8 órakor és 18 órakor mutatnak be szentmisét. A helyi hagyomány szerint az esti szentmisét Böcskei László megyés püspök mutatja be a város papjaival és híveivel közösen. A szentmise után elmarad az ilyenkor szokásos körmenet, csak a szűk asszisztencia vonul az oltáriszentséggel a székesegyház két tornyának lábánál felállított sátrakhoz. Ezen a napon a város lakói együtt imádkoznak közösségeink megerősödéséért, ezért a többi plébánián elmaradnak a délutáni szentmisék.

Koncert a székesegyház előtti téren

Június 12-én, pénteken 19 órakor újra a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség kertjében tart koncertet a Nagyváradi Állami Filharmónia az érvényben lévő óvintézkedések szigorú betartása mellett. A bérletesek számára fenntartják a helyeket, de minden zenekedvelőt szeretettel várnak a szervezők.

Ezúttal a fúvószenekar lép fel Lorenzo Moroni vezényletével. A közel egyórás műsorban Donizetti, Gounod, Holst és Elgar művei csendülnek fel.

2020.06.08
Galéria