Egy újabb gyógyult eset van

A kedd reggeli adatok szerint Bihar megyében 14 személy volt intézményi karanténban (tegnap 12) – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban 197 embert (hétfőn 169-et) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 459 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ma nincs újabb gyógyult beteg. A gyógyulási arány 75 százalékos megyénkben, és eddig 22 haláleset történt

A rendőrök és a helyi rendőrök hétfő reggeltől kedd reggel 8 óráig 1652 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 290 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 47-en – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 21-en a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 18 munkatársa a borsi határátkelőnél és az Iris hotel közelében kialakított szűrőpontnál dolgozott – innen szállítják tovább az országba gyalog érkezőket –, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.

2020.06.02
Galéria
Képünk illusztráció