Fertőtlenítőt kapnak a végzős diákok

Nagyváradon 7579 egészségügyi csomagot készítettek elő a végzős diákok és tanáraik számára, a megyében 5514-et osztottak szét.

A csomagokat az iskolákba visszatérő és vizsgázó diákok és tanáraik kapják meg, kiosztásukról a váradi önkormányzat májusi ülésén döntöttek. A csomagokat – melyek egy 50 milliliteres Hygienum fertőtlenítő gélt és nedves fertőtlenítő kendőket tartalmaznak – a sürgősségi kórháztól veszik át, majd az Avram Iancu Gimnázium osztja szét a tanfelügyelőség listája alapján. A maszkokat a kormány biztosítja a diákoknak és tanáraiknak – zárul a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleménye.

 

UPDATE

Az elmúlt hétvégén Dumitru Țiplea prefektus koordonálásával a tanfelügyelőség 189 ezer darab arcmaszkot, valamint 5514 fertőtlenítőszeres csomagot osztott ki a Bihar megyei iskolákban. Az iskolákban felügyelő és járványügyi szűrést végző orvosoknak 154 arcpajzsot adtak. A váradi iskolák múlt héten kapták meg a védőfelszereléseket. A tanfelügyelőség készlete, összesen 11 500 fertőtlenítős csomag és a 450 arcpajzs, a borsi határátkelőnél elkobzott szállítmányokból származik, maszkból összesen 409 ezer darabot kaptak..

A védőfelszerelésből 10 114 diák részesül, akik a 8., 12. és 13. osztály végzősei, ők idén képességvizsgáznak vagy érettségiznek, tudatta a prefektúra kancelláriahivatala.

2020.06.01
Galéria