Nagyvárad éjjel – fotótárlat a várban

Az idei Európai Fotográfiai Fesztivál keretében immár a harmadik tárlat jön létre az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület szervezésében a bihari megyeszékhelyen.

A Nagyvárad éjjel című fotókiállítást május 27-én, szerdán 18 órakor nyitják meg a várban lévő Vilidár István Galériában. Köszöntőbeszédet mond Tóth István fotóművész (AFIAP), az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület és Tavirózsa Fotóklub elnöke, a kiállított munkákat Ramona Novicov műkritikus méltatja, muzsikál Thurzó Sándor József brácsaművész. A vernisszázst online tekinthetik meg az érdeklődők az egyesület Facebook-oldalán, a következő linken: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAsociatieInternationala/

A fényképek azon a magyar nyelvű, intenzív fotókurzuson készültek, ami május 18-án kezdődött Tóth István fotóművész irányításával. A tanfolyam online órákkal kezdődött, majd kis létszámú csoportfoglalkozásokkal folytatódott, a járványügyi előírásoknak megfelelően. A mostani tárlat anyagát a tanfolyam végzőseinek 45 fekete-fehér, illetve színes fotográfiájából állították össze; Bokor Zsolt Levente, Kecskés Beáta, Pop Emese, Tóth Erika Melinda és Varga Bernadette debütál ezen az eseményen. A Nagyvárad éjjel című kiállítás június 18-ig látogatható munkanapokon 8–19 óra között. Online a következő linken tekinthetők meg a fényképek: https://www.eurofotoart.com/efa-courses/ro/.

2020.05.26
Galéria
Fotó: Kecskés Beáta
Fotó: Varga Bernadette