Nagyváradon kérhetik a koronavírus-teszt elvégzését

A Bihar Megyei Klinikai Sürgősségi Kórházban bizonyos esetekben kérhetik a SARS–CoV2 koronavírus kimutatására alkalmas Real Time PCR teszt elvégzését.

A közlés szerint kérhetik a PCR-teszt elvégzését azok a magánszemélyek, akik orvosi vizsgálatokra vagy beutalásra készülnek nem Bihar megyei kórházba; alapos indokkal külföldre kell utazniuk; rendkívüli helyzet állt elő családjukban vagy más, alapos indokuk van a teszt elvégzésére. Ők a kórház honlapján (http://spitaljudetean-oradea.ro/web/formular-cerere-de-testare-individuala-rt-pcr-sars-cov2/) találják a típuskérvényt, melyet a recoltarecovid@spitaluljudeteanoradea.ro e-mail-címre kell elküldeniük a kérésük megalapozását igazoló iratok és a 200 lejes díj befizetését igazoló nyugta kíséretében. A kórház munkatársai ezután kapcsolatba lépnek a szűrést kérővel, és megmondják, hol és mikor kell megjelennie mintavétel céljából.

A jogi személyeknek két példányban kell elkészíteniük a kórházzal kötött szerződést, majd azt aláírva és szkennelve a spitalul.judetean@rdsor.ro e-mail-címre kell elküldeniük. A cégek és szállodák alkalmazottain csoportos tesztelést végeznek, egyszerre legtöbb tíz mintával. Negatív eredmény esetén biztos, hogy egyikük sem fertőződött meg koronavírussal. Ha a szűrés eredménye pozítitív, akkor az adott csoportba tartozókat egyénileg is szűrik, hogy kiderüljön, ki a fertőzött és ki nem. Ilyenkor az egyéni tesztek 200 lejes költségét is a tesztelést kérő vállalkozás fizeti.

A vizsgálat árát a Nagyváradi Államkincstárba, a RO42TREZ07621F330800XXXX számlaszámra (adószám: 4208498) utalhatják, vagy mintavételkor készpénzben fizethetik ki. A tesztek eredményét legfeljebb 48 órán belül megkapják e-mail-ben, illetve papíron átvehetik a kórház Fő (Republicii) utcai járóbeteg-rendelőjében. Bővebb tájékoztatást a 0770/338–759-es telefonszámon kérhetnek hétfőtől péntekig 8 és 14 óra között.

2020.05.19
Galéria
A PCR-berendezés