Hétfő reggeli Bihar megyei járványadatok

Csökkent az intézményes karanténban lévők és a városi kórházban ápolt fertőzöttek száma megyénkben.

A hétfő reggel 8 órás adatok szerint Bihar megyében 262 személy volt intézményi karanténban (vasárnap 288-an voltak) a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban hétfőn reggel 115 embert (vasárnap 120-at) kezeltek koronavírus-fertőzéssel, a kórház külső részlegének minősített püspökfürdői Ceres hotelben továbbra sincsenek betegek, ettől függetlenül a részleg bezárásáról nem érkezett információ.

Az önkéntes elszigeteltségben lévők megyei számát továbbra sem közlik. Eddig összesen 412 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ez a szám egy fővel növekedett az előző naphoz képest. A gyógyulási arány 82,23 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök vasárnap reggeltől hétfő reggel 8 óráig 443 személyt ellenőriztek otthoni elszigeteltségben, ebben a tevékenységben 290 rendőr és helyi rendőr vett részt. (Az otthoni elszigeteltségben élők számának változására lehet következtetni abból, hogy egy héttel ezelőtt 468 személyt ellenőriztek a hatóságok.) A csendőrök – összesen 56-an – a megyében még működő két intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük harmincan a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot. A révi roma kolóniával kapcsolatban ezúttal nem közöltek újabb adatokat, az elmúlt hét végi hír szerint Bukarestből leállították a roma kolóniákban élők kollektív teszteléseit.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 21 munkatársa a borsi határátkelőnél kialakított szűrőpontnál dolgozott, részt vettek egy fertőtlenítési akcióban, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.

2020.05.18
Galéria
Rendőrautó a borsi határátkelőnél
Kulcsszavak: