Két újabb gyógyult esetről számoltak be

Szerdán reggel 335-en voltak intézményes karanténban a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint, míg kedden 333-an.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban szerdán reggel 130 embert (tegnap 127-et), a kórház külső részlegének minősített püspökfürdői Ceres hotelben pedig 33-at (tegnap még 35-öt) tartanak orvosi felügyelet alatt.

Az önkéntes elszigeteltségben lévők számát továbbra sem közlik, és két újabb gyógyult esetről számoltak be. Eddig összesen 369 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, közülük 275-en a Ceres hotelben voltak. A gyógyulási arány 75,46 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök kedd reggeltől szerda reggel 8 óráig 500 személyt ellenőriztek, 14 konvojt kísértek el Bihar megye határáig, további 8-at az intézményes karanténokig a csendőrökkel együttműködve. Utóbbiak is részt vettek az ellenőrzésekben és hét konvoj kísérésében a megyehatárig, valamint az intézményes karanténokig. Ők őrzik a megyénkben még működő két intézményes karantént, valamint a vesztegzár alá helyezett révi roma közösséget is.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai három alkalommal kísértek konvojt a megyehatárig, illetve karanténba, továbbá a borsi határátkelőnél kialakított szűrőpontnál is dolgoznak. Szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.

Az előírások megszegéséért 19 esetben bírságoltak 3190 lej értékben, és két bűnvádi eljárást indítottak a betegség leküzdésének akadályozása miatt.

2020.05.13
Galéria
Képünk illusztráció