Négyen kerültek karanténba, négyen gyógyultak meg

Kedden reggel 333-an voltak intézményes karanténban a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint, míg hétfőn 329-en.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban kedden reggel 127 embert (tegnap 122-t), a kórház külső részlegének minősített püspökfürdői Ceres hotelben pedig – akárcsak tegnap – 35-öt tartanak orvosi felügyelet alatt.

Az önkéntes elszigeteltségben lévők számát továbbra sem közlik, és négy újabb gyógyult esetről számoltak be. Eddig összesen 367 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, közülük 275-en a Ceres hotelben voltak. A gyógyulási arány 75,67 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök hétfő reggeltől kedd reggel 8 óráig 570 személyt ellenőriztek, 11 konvojt kísértek el Bihar megye határáig, további 4-et az intézményes karanténokig a csendőrökkel együttműködve. Utóbbiak is részt vettek az ellenőrzésekben és hét konvoj kísérésében a megyehatárig, valamint az intézményes karanténokig. Ők őrzik a megyénkben még működő két intézményes karantént (tegnap még három működött), valamint a vesztegzár alá helyezett révi roma közösséget is.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai öt alkalommal kísértek konvojt a megyehatárig, illetve karanténba, továbbá a borsi határátkelőnél kialakított szűrőpontnál is dolgoznak. Szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.

Az előírások megszegéséért 26 esetben bírságoltak 29 500 lej értékben.

2020.05.12
Galéria
Képünk illusztráció