Dolgoznak a Székelyhidat elkerülő úton

Bihar megye kormánybiztosának kérésére az Utak és Hidak Kolozsvári Regionális Igazgatósága jelentést tett arról, hogy hol tart a Székelyhidat elkerülő út építése.

Az érmelléki várost elkerülő út a Nagyvárad–Szatmárnémeti között haladó 19-es országútból tér le, keresztezi a 767A jelzésű megyei és a 19B jelű országutat, majd visszakanyarodik a 19-es útra. Jelenleg betonozzák a vasúti felüljáró támfalait és a már meglévő tartóoszlopok közötti összekötő elemeket, a 4+400-as kilométeres szakaszon a vízátereszekkel 90 százalékban elkészültek. A 4+400 és 4+940 km közötti szakaszon az út menti árkok betonozása, illetve ennek előkészítése tart. Kialakították és már használatba is vették azt a területet, ahonnan az útépítéshez szükséges földet nyerik ki.

A prefektúra kancelláriahivatala által kiadott közlemény emlékeztet rá, hogy a beruházás kivitelezője a kolozsvári Javítások és Munkálatok Vállalkozás Rt., s feladata a már elkészült munkálatok kijavítása és a hátralevők befejezése 42,8 millió lejért (áfa nélkül).

2020.05.10
Galéria