Megyénkben eddig 362-en gyógyultak meg

Vasárnap reggel 290-en voltak intézményes karanténban a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint, míg szombaton 282-en.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban vasárnap reggel 126 embert (tegnap 130-at), a kórház külső részlegének minősített püspökfürdői Ceres hotelben pedig 35-öt tartanak orvosi felügyelet alatt (tegnap ott még 46-an voltak).

Az önkéntes elszigeteltségben lévők számát továbbra sem közlik, de 14 újabb gyógyult esetről számoltak be. Eddig összesen 362 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, közülük 275-en a Ceres hotelben voltak. A gyógyulási arány 74,95 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök szombat reggeltől vasárnap reggel 8 óráig 560 személyt ellenőriztek, 21 konvojt kísértek el Bihar megye határáig, további 15-öt az intézményes karanténokig a csendőrökkel együttműködve. Utóbbiak is részt vettek az ellenőrzésekben és tíz konvoj kísérésében a megyehatárig, valamint az intézményes karanténokig. Ők őrzik a megyénkben még működő három intézményes karantént, valamint a vesztegzár alá helyezett révi roma közösséget is.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai kilenc alkalommal kísértek konvojt a megyehatárig, illetve karanténba, továbbá a borsi határátkelőnél kialakított szűrőpontnál is dolgoznak. Szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.

Az előírások megszegéséért 22 esetben bírságoltak 8550 lej értékben, illetve egy bűnvádi eljárást indítottak irathamisítás miatt.

2020.05.10
Galéria
Képünk illusztráció