Újabb gyógyult esetekről tájékoztattak

Szombaton reggel 282-en voltak intézményes karanténban a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint, míg pénteken 272-en.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban szombaton reggel 130 embert (tegnap 136-ot), a kórház külső részlegének minősített püspökfürdői Ceres hotelben pedig 46-ot tartanak orvosi felügyelet alatt (tegnap ott még 87-en voltak).

Az önkéntes elszigeteltségben lévők számát továbbra sem közlik, de 39 újabb gyógyult esetről számoltak be. Eddig összesen 348 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, közülük 270-en a Ceres hotelben voltak. A gyógyulási arány 72,35 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök péntek reggeltől szombaton reggel 8 óráig 481 személyt ellenőriztek, 19 konvojt kísértek el Bihar megye határáig, további 38-at az intézményes karanténokig a csendőrökkel együttműködve. Utóbbiak is részt vettek az ellenőrzésekben és nyolc konvoj kísérésében a megyehatárig, valamint az intézményes karanténokig. Ők őrzik a megyénkben még működő három intézményes karantént, valamint a vesztegzár alá helyezett révi roma közösséget is.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai hét alkalommal kísértek konvojt a megyehatárig, illetve karanténba, továbbá a borsi határátkelőnél kialakított szűrőpontnál is dolgoznak. Szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.

Az előírások megszegéséért 14 esetben bírságoltak, a bírságok értéke 3240 lej.

2020.05.09
Galéria
Képünk illusztráció