Megyénkben 81 gyógyult esetről számoltak be ma

Szombaton reggel 242-en voltak intézményes karanténban a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint, míg pénteken 273-an.

A Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban jelenleg 149 embert (pénteken még 150-et), a kórház külső részlegének minősített püspökfürdői Ceres hotelben pedig 420-at tartanak orvosi felügyelet alatt (pénteken ott még 496-an voltak).

Az önkéntes elszigeteltségben lévők számát továbbra sem közlik, de a pénteki 51-hez képest harminc újabb gyógyult esetről számoltak be, eddig összesen 81 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, közülük 28-an a Ceresben voltak.

A rendőrök és a helyi rendőrök péntek reggel és szombat reggel 8 óra között 636 személyt ellenőriztek, 29 konvojt kísértek el Bihar megye határáig és kilencet az intézményes karanténokig a csendőrökkel együttműködve. Utóbbiak is részt vettek az ellenőrzésekben és hat konvoj kísérésében a megyehatárig és az intézményes karanténokig. Ők őrzik a megyében működő négy intézményes karantént, valamint a tegnap vesztegzár alá helyezett révi roma közösséget is, ott jelenleg négy autóval és két kutyával 14 csendőr teljesít szolgálatot.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai nyolc alkalommal kísértek konvojt a megyehatárig, illetve karanténba, továbbá a borsi határátkelőnél kialakított szűrőpontnál is dolgoznak. Szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.

Az előírások be nem tartásáért 107 esetben bírságoltak, összesen 240 340 lej értékben.

2020.05.02
Galéria