Karantén helyett kórházban felügyelik az embereket

Csütörtökön reggel már csak 287-en voltak intézményes karanténban a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint, míg szerdán még 323-en.

Megvan a magyarázata az intézményes karanténban lévők száma hirtelen drasztikus csökkenésének: közülük 150-et a Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházba utaltak be, 496-an pedig a kórház külső részlegének minősített Ceres szállodába kerültek orvosi felügyelet alatt. A Stratégiai Kommunikációs Csoport mai közlése szerint ennek ellenére ma 456 igazolt koronavírusos eset volt megyénkben, ez mindössze héttel több, mint tegnap

Az önkéntes elszigeteltségben lévők számát ma sem közölték, és három újabb gyógyult betegről számoltak be, eddig összesen 49 embert nyilvánítottak gyógyultnak megyénkben.

A rendőrök az elmúlt 24 órában 646 személyt ellenőriztek, 16 konvojt kísértek el Bihar megye határáig és hármat az intézményes karanténokig a helyi rendőrség munkatársaival és a csendőrökkel együttműködve. Utóbbiak is részt vettek az ellenőrzésekben és négy konvoj kísérésében a megyehatárig és az intézményes karanténokig, illetve ők őrzik a megyénkben működő négy intézményes karantént, ezek száma tegnap még öt volt.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai öt alkalommal kísértek konvojt a megyehatárig, illetve karanténba, továbbá a borsi határátkelőnél kialakított szűrőpontnál is dolgoznak. Szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket. Az előírások be nem tartásáért 59 esetben bírságoltak, összesen 127 ezer lej értékben.

2020.04.30
Galéria