A rászorulóknak visznek ebédet Nagyváradon a motorosok

Nem ezt az első eset, hogy a Bihar megyei motorosklubok, a Black Eagles RC, a Hawks RC és az Invictus RC tagjai összefognak: április eleje óta rászorulóknak visznek meleg ebédet, az önkéntes munka folytatásához, esetleg kibővítéséhez azonban támogatókra is szükség van.

Jelenleg összesen 26 embert látnak el, kétnaponta 13-13 személyhez viszik el a levesből és második fogásból álló meleg ebédet. Tíz-tíz emberrel kezdték a motorosok az akciót április elején, ismerősök is javasoltak rászorulókat, háziorvostól is kaptak listát. A segítségnyújtásban a nagyváradi Amicii vendéglő a partnerük, tőlük kedvezményes áron veszik meg az ételt, és eljuttatják a szükségben lévőknek. Az ételt autóval viszik inkább, részben, mert abba több adag fér, részben mert a motor dobozaiban könnyebben kilötyögött az ebéd, ami sokaknak az egyetlen lehetőség arra, hogy meleg ételt egyenek.

A legnehezebb eldönteni azt, kinek vigyenek meleg ennivalót, kinek ne, hiszen van, aki e nélkül az akció nélkül nem ehetne meleg ételt, mondta Schmidt Róbert, a Hawks RC elnöke. Hozzátette: támogatottjaik között van nyolcfős család és egyedülálló idős, mozgásában korlátozott ember egyaránt. Eddig háromszáz adag ételt fizettek ki, azonban a jótékonysági munka folytatásához és esetleg bővítéséhez továbbra is szükségük van anyagi támogatásra. Aki segítené tevékenységüket, az Invictus Motor Club Romania RO68BRDE050SV78113210500 (CIF: 35091397) számlaszámára utalhat pénzt.

A három motorosklubnak ez a legfontosabb közös akciója, de ki-ki más módon is próbál segíteni, tudtuk meg. Csatlakoztak például a nagyváradi American Grill kezdeményezéséhez, ott szintén az étel házhoz vitelében segítenek, az Invictus például tartós élelmiszereket is kapott, és összesen 400 kiló lisztet osztott ki, ennek egy részét a rászorulók és a nagyváradi szegénykonyha kapta, 150 kilónyit pedig a gálospetri gyermekotthonba vittek el Hakws motorosai.

2020.04.27
Galéria