Ezernél kevesebben vannak karanténban

Hétfőn reggel 942-en voltak intézményes karanténban a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint, míg vasárnap 1048-an.

Az önkéntes elszigeteltségben lévők számát ma sem közölték, de három újabb gyógyult betegről számoltak be, eddig tehát összesen 36 embert nyilvánítottak gyógyultnak megyénkben.

A rendőrök az elmúlt 24 órában 452 személyt ellenőriztek, 15 konvojt kísértek el Bihar megye határáig, és ötöt az intézményes karanténokig a helyi rendőrség munkatársaival és a csendőrökkel együttműködve. Utóbbiak is részt vettek az ellenőrzésekben és hét konvoj kísérésében, illetve ők őrzik a megyénkben működő öt intézményes karantént, valamint egy roma közösséget.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai hat alkalommal kísértek konvojt a megyehatárig, illetve karanténba, továbbá a borsi határátkelőnél kialakított szűrőpontnál is dolgoznak. Szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket. Az előírások be nem tartásáért 86 esetben bírságoltak, összesen 178 ezer lej értékben és egy büntető eljárást indítottak betegség leküzdésének meghiúsítása miatt.

2020.04.27
Galéria
Képünk illusztráció