Hét embert nyilvánítottak gyógyultnak

Hétfőn reggel 1469-en voltak intézményes karanténban a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint, míg vasárnap 1480-an.

Az önkéntes elszigeteltségben lévők számát ma sem közölték, de újabb hét gyógyult betegről számoltak be, eddig tehát összesen 26 embert nyilvánítottak gyógyultnak megyénkben.

A rendőrök az elmúlt 24 órában 613 személyt ellenőriztek, 15 konvojt kísértek el Bihar megye határáig, egyet pedig az intézményes karanténig a helyi rendőrség munkatársaival és a csendőrökkel együttműködve. Utóbbiak is részt vettek az ellenőrzésekben és három konvoj kísérésében, illetve ők őrzik a megyénkben működő tíz intézményes karantént.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai három alkalommal kísértek konvojt a megyehatárig, illetve karanténba, továbbá a borsi határátkelőnél kialakított szűrőpontnál is dolgoznak. Szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.

Az előírások be nem tartásáért 83 esetben bírságoltak, összesen 185 500 lej értékben, és egy bűnvádi eljárást indítottak vadorzás/orvhalászat és hamis nyilatkozat miatt.

2020.04.21
Galéria
Képünk illusztráció