Újul a kórház Szalontán

Tavaly év végén aláírták a hajdúvárosban a városi kórház energetikai hatékonyságát növelő projekt kivitelezési szerződését, erről már lapunkban is hírt adtunk. A belső felújítás már februárban elkezdődött.

A több mint 12 millió lejes projekt eredményeként a nagyszalontai városi kórház összes nyílászáróját kicserélik, az épületet hőszigetelik, a tetőn napelemeket helyeznek el, hogy elektromos- és hőenergiával lássák majd el az épületet, LED-es világítótestekre cserélik a régi neoncsöveket, az összes kézmosót automata, szenzoros csappal látják el, és kialakítják az oxigénvezeték-hálózatot, ezáltal minden kórházi ágynak saját oxigénforrása lesz. Mostanra már több részlegen is beszerelték az oxigénvezetékeket, a világítótestek és a csapok cseréje is tart.

Adrian Hațegan, a kórház menedzsere lapunknak elmondta, hogy ezeket a belső munkálatokat igyekeznek úgy ütemezni, hogy a legkevesebb kellemetlenséget és fennakadást okozzák az egészségügyi ellátásban, de ezúton is kérik a betegek megértését és türelmét, hiszen a beruházás teljes végrehajtása több hónapba telik.

Megtudtuk azt is, hogy az oxigénfejlesztő gépet szintén hamarosan kiszállítják, majd el is helyezik, így a kórház a későbbiekben gond nélkül elő tudja állítani a számára szükséges oxigénmennyiséget. A menedzser hozzátette, hogy tavaly saját forrásból beszereztek egy modern, General Electric gyártmányú röntgengépet, már be is szerelték, és a működési engedélyek megérkezése után üzembe helyezik. Szintén saját forrásból sikerült beszerezni a sürgősségi beavatkozásokhoz szükséges gépeket, ezeket minden részlegen be fogják szerelni.

A proszektúra részleg felújítása is elkezdődött. Újracsempézik a részleget, új boncasztalt és új hűtőket vásárolnak. Kiderült továbbá, hogy a Regionális Fejlesztési Ügynökség kedvezően bírálta el a járóbeteg-ellátó részleg felújításának és kibővítésének projektjét, így a jövőben ott is elkezdődhetnek majd a munkálatok.

A további munkálatokról és fejleményekről természetesen a későbbiekben lapunkban is beszámolunk.

2020.04.12
Galéria
A beruházást hirdető tábla
Készül az oxigénvezeték-hálózat
LED-es világítótestek kerülnek a régi, neoncsöves fényforrások helyére
A kézmosók automata szenzoros csapot kapnak