Kizárták pártjából Traian Bodeát

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) Bihar megyei szervezete árpilis 9-én este tájékozatott arról, hogy a megyei tanács alelnökét, Traian Bodeát március 11-én kizárták a pártból.

A párt országos végrehajtó politikai bizottsága a Bihar megyei szervezet javaslatára hozta meg a döntést annak nyomán, hogy a politikus „a párton kívül helyezkedett a nyilvánosság előtt is felvállalt módon”.

Mint írják, az utóbbi időszakban egy másik politikai párt nevében folytatptt gyakori politikai tevékenységet Traian Bodea, beleértve azon szándékát, hogy a következő önkormányzati választásokon egy másik párt színeiben indul el, ezért megkérdőjelezhető a kizárásával szemben emelt óvása. A közlemény nem említi ugyan, de nyilvánvalóan a nemzeti liberálisokról van szó.

Erkölcsösebbnek tartották volna, ha a politikus lemond a párttagságáról, és visszaadja megyei tanácsi tagságát és alelnöki tisztségét, melyet az ALDE színeiben szerzett.

Már felkérték az illetékes intézményeket arra, hogy állapítsák meg Traian Bodea ALDE-tagságának elvesztését, és szüntessék meg megyei tanácsosi megbízatását – zárul a Bihar megyei ALDE területi politikai bürójának aláírásával ellátott közlemény.

Az ügy előzménye, hogy az alelnök nemrég a PSD–RMDSZ–ALDE koalíciót elhagyva átállt a nemzeti liberálisokhoz azzal a céllal, hogy a megyei önkormányzati testületben új többség alakuljon ki.

2020.04.10
Galéria
Ioan Mang, Pásztor Sándor és Traian Bodea a megyei tanács márciusi ülésén
Kulcsszavak: