Az előírások betartására kér a prefektus

Kedves bihariak, példa nélküli kihívás előtt állunk, de biztosíthatom önöket, hogy felelős és egységes közösségként ezen is túl tudtunk lépni, ha tiszteletben tartjuk az országos és megyei intézkedéseket – kezdte ma koraesti videóüzenetét Dumitru Ţiplea, Bihar megye prefektusa.

Ezek az intézkedések megakadályozták eddig is az új koronavírus elterjedését, így jelenleg egyetlen Covid-19-el fertőzött személy van Bihar megyében. További 69 ember van karanténban, 16-an kórházban  236-an pedig házi elkülönítésben vannak, mondta a kormánybiztos.

Mindazoknak, akik olyan országból érkeznek, ahol több mint 500 eset igazolt megbetegedés van, 14 napra házi karanténba kell vonulniuk. Azoknak, akik karantén alá helyezett országból érkeznek, saját megyéjükben kell karanténba vonulniuk. Nagyon fontos, hogy minden érintett betartsa a karanténra vonatkozó előírásokat.

Jelenleg a központi hatóságok meg szükségállapot bejelentésével megteszik a vírus terjedésének fékezéséhez szükséges intézkedéseket, például több pénzt különíthetnek el egészségügyre. Bihar megyében minden szükséges eszköz megvan a helyzet kezeléséhez, szögezte le  a prefektus.

Dumitru Ţiplea, azt is bejelentette: prefektusi rendelettel dr. Gheorghe Carpot, a Bihar Megyei Klinikai Sürgősségi Kórház menedzserét nevezte ki azért, hogy a Bihar megyei kórházak működését összehangolja.

„Isten segítsen” zárta beszédét a prefektus, aki mindenkitől az előírások betartását kérte.

2020.03.16
Galéria