Emlékmű az elhunyt motorosoknak

Négyévente február 29-én Szalárdra várják majd az elhunyt motorosokra emlékezőket. Emlékművüket 2020. február 29-én, szombaton leplezték le és koszorúzták meg először.

„Az elhunyt motorosok emlékére” – „În memoria motocicliștilor decedați” hirdeti a magyar és román felirat azt, hogy kiknek állít jelet a szombaton leleplezett egyszerű, de méltóságteljes emlékmű. Avatására Hajdú-Bihar és Békés megyéből éppúgy érkeztek motorosok, mint Bihar, Szatmár, Szilágy és Máramaros megyékből, így az emlékművet állító szalárdi Hawks RC zászlaja mellett a magyar és a román nemzeti lobogó is helyet kapott. A motoros találkozók könnyed hangulata itt és most nem érződött, hiszen több mint százan gyűltek össze emlékezni a balesetben vagy más ok miatt elhunyt motorostársaikra, így a beszédek, köszöntések is az emlékezéshez kapcsolódtak amellett, hogy méltatták a kezdeményezők és segítőik munkáját.

Elsőként Schmidt Róbert, a Hawks RC elnöke köszöntötte román nyelven az egybegyűlteket, majd dr. Nagy Miklós, Szalárd község polgármestere és Varga Botond helybeli református lelkipásztor magyarul, Sorin Nistor helyi ortodox lelkész románul, végül a Hawks RC egyik alapítója, Lovassy Cseh László szintén magyarul szólt az egybegyűltekhez.

Az emlékművet dr. Nagy Miklós és Schmidt Róbert leplezte le, majd a lelkipásztorok és a polgármester mellett a Hawks RC, a Black Eagle RC (Nagyvárad), az Eagle Bikers (Szatmár), a Wild Hawk (Diószeg – Székelyhíd), az Anonymus Motoros Egyesület (Füzesgyarmat), a Békési Motoros Baráti Kör (Békés), a Rock N’ Road Friends Club (Nagybánya) és a Border Riders (Máramarossziget) képviselői helyezték el koszorúikat. Jelen voltak az eseményem az Invictus (Nagyvárad), a Meseș Moto Club (Szilágy megye), a Keresztesi Lovagok Motoros Egyesület (Biharkeresztes) és a Püspökladányi Határok Nélkül Egyesület képviselői is.

Részletes beszámolót áprilisi lapszámunkban olvashatnak.

2020.02.29
Galéria
Száznál jóval többen gyűltek össze
Dr, Nagy Miklós és Schmidt Róbert leplezte le az emlékművet
Schmidt Róbert, a Hawks RC elnöke köszöntötte az egybegyűlteket
Dr. Nagy Miklós, Szalárd polgármestere is beszélt
Varga Botond református lelkipásztor is szót kapott
Sorin Nistor ortodox lelkész is méltatta a kezdeményezést
Lovassy Cseh László a kezdeteket idézte fel
Juhász Csaba elmondta: minden február 29-én várják a megemlékezőket