Rendkívüli tanácsülést tartottak Váradon

Több belvárosi épület díszkivilágításának kialakítása és egy százmillió lejes hitel felvétele mellett a Garasos híd felújítását is jóváhagyták a váradi önkormányzat képviselő-testületének péntekre összehívott azonnali ülésén.

A Garasos híd felújításának költsége áfával 5,7 millió lej, kivitelezése a tervek szerint nyolc hónapig tart majd. A hidat a tervek szerint díszkővel burkolják, és felvezető rámpát és lépcsőt is kialakítanak, megújítják a híd világítását, és korrózióellenes anyaggal kezelik.

A 100 millió lejes hitelt többek között a városháza épületének felújítására, s Bihar Megyei Sürgősségi Klinika sürgősségi osztályának bővítésére, tömbház-hőszigetelésre és a vár előtt lévő ortodox templom mellett megépítendő parkoló kialakítására fordítják majd.

Díszkivilágítást kap a Zöldfa (ma V. Alecsandri) utcában a Deutsch- és a Róth-ház, előbbi áfával 99,7 ezer utóbbi 99,8 ezer lejért, mindkettő két hónap alatt. A Szent László-templom díszkivilágítása 184,6 ezer lejbe kerül áfával, a kivitelezési idő itt is két hónap, akárcsak a Cion neológ zsinagóga esetében, ennek költségei 231,2 ezer lejre rúgnak, s ugyanennyi ideig tart a Rimanóczy (ma Iosif Vulcan) utca 2. szám alatti épület díszkivilágításának felszerelése, ez 180,5 ezer lejbe kerül.

2020.02.29
Galéria