A hitelesség és az életszínvonal a tét

Axióma, hogy az RMDSZ akkor lép kormányra vagy lép fel támogatóként, ha ennek előtte volt építő párbeszéd, mondta BIRÓ ROZÁLIA Bihar megyei RMDSZ-es parlamenti képviselő, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke csütörtöki Nagyváradi sajtótájékoztatóján. Ismertette a tavalyi tevékenységi beszámolóját, majd az újságírók kérdéseire is válaszolt.

Mint ismert, szerdán a parlament két házának együttes ülésén a törvényhozók többsége megvonta a bizalmat a Ludovic Orban liberális pártelnök vezette, ősz óta kisebbségben kormányzó kabinettől. Biró Rozália képviselő ezzel kapcsolatban elmondta: az RMDSZ és a Nemzeti Liberális Párt között az volt a megegyezés, hogy egy évvel az idén esedékes választások előtt nem változtatnak a választási törvényen. Hozzátette: ha a másik fél nem tartja magát a megegyezéshez, a Szövetség sem tartja azt kötelezőnek. A kétfordulós polgármester-választás, melynek bevezetését kormányzati felelősségvállalással fogadták el a liberálisok, hátrányos az RMDSZ-re nézve, emlékeztetett a képviselő, ezért ellenzik annak bevezetését.

Biró Rozália nem kívánt találgatásokba bocsátkozni arról, hogy mi következik, mindössze annyit mondott: reméli, az államfő felelős, a jelenlegi nehéz és bonyolult helyzetet kezelni tudó miniszterelnök-jelöltet nevez majd meg, mert az ország hitelessége és lakóinak életszínvonala a tét.

2020.02.06
Galéria