Séta a polgármesterrel

Az elmúlt évek során sokat fejlődött Nagyszalonta, de bizony sok még a munka, a tennivaló. Az a jó, ha az emberek tájékozódhatnak, és egyben elmondhatják javaslataikat, észrevételeiket, gondjaikat. Ennek az elképzelésnek a szellemében utcafórum jellegű sétára indult a polgármester október végén.

Elsőként a hajdúváros déli övezetét járta be Török László, s közel két és fél órába telt, amíg mintegy 15 utcán végiggyalogolt. Az itt élő emberek barátságosan fogadták, elbeszélgettek a problémákról, meghallgatták egymást. Az Independenţei utcán lakó két család legfiatalabb tagjai, Sárközi Szabina és Gáll Réka pedig kifejezetten emiatt rendet raktak a ház előtt, mert olvasták, hogy erre fog járni a polgármester.

A következő sétán a város északi részét járta be a polgármester, ezúttal helyettesével együtt. A végére nem kevesebb, mint 16 962 megtett lépést mutatott Horváth János alpolgármester okostelefonja. A város vezetőit már a kiindulópontnál várták az emberek, aztán a cikcakkos útvonalon sokan az utcán fogadták az elöljárókat, hogy elmondják ügyes-bajos dolgaikat. Volt, aki a szomszédos ipari egység zajára panaszkodott, s olyan is, aki a szemetet eldobálókra. A polgármester számos bosszantó hibáról, orvoslásra váró feladatról szerzett így tudomást. Ezeket azonnal vagy a későbbiekben megoldják.

A következő meglátogatott kerület a város keleti része volt, ezt a szalontaiak Újtelek néven ismerik. Itt november elején járt „munkasétán” a polgármester és helyettese. Az előre kijelölt útvonalon több helyen is találkoztak a városvezetőkkel az emberek. Kisebb-nagyobb gondok, jó ötletek is elhangzottak, s az itt élők kedvezően fogadták a látogatást. Az észrevételeket, amint a korábbi bejárások alkalmával is, feljegyezték az elöljárók, és minél hamarabbi orvoslást ígértek. Azt is elmondták, hogy számos jó megvalósítás, munkálat, készülő beruházás – például jövőre a köves utcák leaszfaltozása – körvonalazódik ebben a kerületben, s ez derűlátásra ad okot.

Végül, de nem utolsósorban a város nyugati része, a Kolónia, a Füveskert és az Állomás övezet következett. A polgármester és helyettese négy héten át a város minden külső negyedét végigjárta, számos gondot feljegyzett, sok emberrel beszélgetett, így célt ért a Séta a polgármesterrel program. A nyugati részen nemcsak a mai gondokat, hanem a terveket is kielemezték a városvezetők, és megszületett az az elhatározás, hogy a jövőben minél szélesebb körben bevonják a lakosságot a döntésekbe. Ennek kapcsán szóba került például a negyedben található régi iskola előtti tér rendezése. Erről a témáról közvitát is indítanak majd a kerület lakosainak körében.

A Séta a polgármesterrel folytatódik, a következő időszakban a belső kerületeket és a város központi részét veszik majd górcső alá a városvezetők.

2020.01.25
Galéria
Török László minden panaszt meghallgatott, feljegyzett
Egy folyamatban lévő munkálatot ellenőriz Horváth János alpolgármester