Sikert aratott Nagyváradon a Csaba királyfi

Két alkalommal is teltházas közönség előtt mutatták be a Csaba királyfi című székely nemzeti rockoperát Nagyváradon, a Szakszervezetek Művelődési Házában. A szombati előadásokon összesen több mint ezerötszáz érdeklődő vett részt.

G. Nagy Ilián szerző és rendező műve, a Csaba királyfi a Tudás Alapítvány támogatásával, valamint az RMDSZ nagyváradi és a Bihar megyei szervezetének közreműködésével érkezett Nagyváradra. Az előadás ingyenes volt, de a helyek korlátozott száma miatt meghívókat kellett igényelni a Szövetség székházában. A meghívók rekordidő alatt, egyetlen délelőtt elfogytak. A magas színvonalú színházi produkció, a rockopera és nemzeti identitásunkkal átitatott előadás iránt, mint látszik, nagyon nagy az igény – foglalta össze a szervezők tapasztalatát Szabó József, az RMDSZ nagyváradi szervezetének ügyvezető elnöke, a két előadás helyi szervezője. Arról pedig, hogy mekkora sikert aratott a Csaba királyfi, mindkét előadás végén a szűnni nem akaró vastaps árulkodott.

A Tudás Alapítvány és az RMDSZ között a kapcsolatot létrehozó Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés nevében Bulcsu László alelnök szólalt fel az előadás kezdete előtt. Kiemelte a hasonló, nemzetépítő és azonosságtudat-erősítő programok fontosságát, valamint a kulturálisan egységes Biharország megerősítését a közösen megálmodott, megtervezett és kivitelezett programok, projektek által. Amint már korábban bejelentették a szervezők, az érdeklődésre való tekintettel G. Nagy Ilián látja a lehetőségét annak, hogy még idén visszatérjenek Nagyváradra a darabbal egy szabadtéri, sokkal nagyobb befogadóképességű helyszínre.

2020.01.19
Galéria
Kulcsszavak: