Befejeződött az evangélikus parókia tetőcseréje

Mátyás Attila evangélikus esperes fogadta hétfőn Pásztor Sándort, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnökét, és megmutatta neki, mit sikerült elvégezniük a megyei önkormányzat által az egyházközségnek kiutalt támogatásból.

A lelkipásztor elmagyarázta, a parókia teteje közel száz esztendős volt már, a cserepek rendszeresen repedeztek, ezért eljött az ideje annak, hogy lecseréljék a tetőzetet. A Bihar Megyei Tanács 20 ezer lejjel járult hozzá a munkához, ami végül 38 ezer lejbe került, a különbözetet az egyházközség finanszírozta.

Mátyás Attila a helyszínen magyarázta el, hogy a gerendákat végül nem kellett kicserélni, mert azok jó állapotban megmaradtak, de a lécezetet és a teljes cserepet újra kellett váltani. A fő probléma nem is az anyagbeszerzés vagy a munkálatok finanszírozása volt, hanem kivitelező találása, mondta Mátyás Attila. Hozzátette, az a vállalkozó, aki eredetileg elvállalta a munkát, végül mégsem végezte el, így a plébánia udvarán egy másik munkálaton dolgozó építőcég végezte el a feladatot úgy, hogy a tetőcserét december 8-án kezdték meg és két hét alatt végeztek.

Pásztor Sándor megyei tanácselnök azt hangsúlyozta, hogy a Bihar Megyei Tanácsnak kötelessége támogatni a magyar egyházakat és megoldani, vagy legalább is aktívan hozzájárulni azon problémák megoldásában, amelyekkel az egyházak nem boldogulnak. Látszik, hogy az idei megyei tanácsi támogatás is jó helyre került, és arról biztosította Mátyás Attilát, hogy a következőkben is számíthat a magyar vezetésű megyei önkormányzat és az RMDSZ támogatására.

2019.12.28
Galéria
Kulcsszavak: