János vitéz - Újból premierre készül a Lilliput Társulat

A János vitéz című előadást december 15-én, vasárnap 16 órától mutatja be a nagyváradi Lilliput Társulat az Árkádia Bábszínházban. A produkció megtekintését hároméves kortól ajánlják.

Petőfi Sándor csodálatos elbeszélő költeményének minden kor gyermekéhez el kell jutnia, mert örökzöld, mert tiszta, mert igazi érték. Szerb Antal megfogalmazása szerint: „A János vitéz az, amit az ember szeretne odaajándékozni külföldi ismerőseinek, hogy megérezzék a magyar népjelleg melegségét, humorát, semmihez sem fogható báját, hogy megérezzék a magyar szív verését. Ebben a műben csodálatosan együtt van a magyar föld valósága és a magyar lélek álma.”

Petőfi Sándor elbeszélő költeményét Urbán Gyula Blattner-díjas rendező, a magyar bábszínházi alkotók kiemelkedő egyénisége rendezi színpadra. Játsszák: Benczi Tekla, Birtalan Katalin, Daróczi István, Hanyecz Debelka Róbert, Lélek Sándor Tibor, Németi Emese, Szabó J. Viktor, Szentpéteri Lenke.

A bemutatóra belépőjegyek a Szilágyi Dezső (mai nevén Moscovei) utca 7. szám alatti jegypénztárban, illetve online a www.biletmaster.ro oldalon, illetve a premierkezdés előtt félórával kaphatók.

2019.12.02