Sybill: operett szilveszterkor

December 31-én, szilveszter este Jacobi Viktor Sybill című operettjével búcsúztatja az óesztendőt a nagyváradi Szigligeti Társulat. A nagyszabású előadásban csaknem ötvenen (köztük tíz színművész, tizenötfős tánc- és zenekar, valamint tizenkét tagú kórus) lépnek színre.

Az előadás a századelős Oroszország legendás téli tájaira röpít minket, ahol egy előkelő szálloda vendégeinek életébe nyerhetünk betekintést. A hotel vendégei között találjuk Sybillt is, a párizsi táncosnőt, aki gyengéd érzelmeket táplál Petrov hadnagy iránt. Kettejük szerelme azonban csak számtalan félreértésen, szerepcserén, könny- vagy éppen mosolyfakasztó kalandon keresztül teljesedhet ki. A mesébe illő történetet Tárnoki Márk viszi színpadra Kukk Zsófia dramaturg, Kuti Letícia látványtervező, Bóbis László koreográfus, illetve Hermann Szabolcs karmester és Brugós Anikó karvezető, énektanár közreműködésével. 

Az óévbúcsúztató előadásra a Szigligeti-bérletek érvényesíthetők. Jegyek december 3-ától válthatók a színház jegypénztárában, az online jegyértékesítés pedig december 4-én kezdődik.  A Szigligeti Színház ugyanakkor felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy a szilveszteri premierre is érvényesíthető Szigligeti Ede-bérletek november 29-éig válthatók. A szilveszteri bemutató jegyárai: zsöllye, páholyok: 100 lej; erkély: 70 lej.

A mellékelt fotón a Sybill című produkció főszereplői láthatók: Sebestyén Hunor, Pitz Melinda, Jenővári Miklós, Tasnádi-Sáhy Noémi. Fotó: Vigh László Miklós.

2019.11.27
Galéria