Charterjáratok indulnak Váradról Tunéziába is

Jövő nyártól a tunéziai Monastirba is viszik a turistákat a nagyváradi repülőtérről.

Három charterjárattal az egyiptomi Hurghada és a törökországi Antalya mellett 2020-tól a tunéziai Monastirba is indulnak majd repülőgépek Nagyváradról, jelentette be hétfőn Dan Bălăcel, a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér parancsnoka. A nemrég kinevezett tisztségviselő az Amara Tour vezérigazgatója, Haithem Souani, Iulia Sandru desztinációmenedzser, és Raja Ammar, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal budapesti irodájának igazgatója társaságában tájékoztatta kedden a sajtót.

Raja Amar elmondta, hogy országukat az 1300 kilométer hosszú tengerpart mellett a Szahara is vonzóvá teszi, s érdekesség, hogy az észak-afrikai országban nagyon sok golfpályát építettek, így a sport szerelmesei is gyakran látogatják. Az ország biztonságos turisztikai célpontnak számít, tette hozzá, idén november 20-ig 8,4 millió turista látogatta meg, ez 19 százalékkal több, mint 2018-ban volt. Romániából tavaly óta indulnak charterjáratok Tunéziába, ezek Kolozsvárról és Bukarestből repültek, és eddig 25 680 utast vittek oda.

Haithem Souani elmondta, hogy az Amara Tour szervezésében Törökországba, Egyiptomba és Tunéziába utazhatnak a turisták, fiókvállalatuk, az Amara Holliday pedig görögországi utakat szervez. Nagyváradról egy tunéziai légitársaság, a Jasmin Airways 77 férőhelyes gépei repülnek majd június 10. és szeptember 23. között, minden hét szerdáján Monastirba. Az igazgatótól azt is megtudtuk, hogy jövőre  a hurghadai járatok ugyanebben az időszakban, míg az antalyaiak június 9. és szeptember 22. között közlekednek majd. A turistákat három-, négy-, illetve ötcsillagos szállodákban helyezik el.

2019.11.26
Galéria
Iulia Sandru, Raja Ammar, Haithem Souani és Dan Bălăcel