Búcsú, imaóra, adventi események

Templombúcsú a Szent Katalin-telepen

November 27-én, szerdán 18 órakor tartják az 1935-ben épült Csodásérmű Boldogasszony plébániatemplom búcsús szentmiséjét a nagyváradi Szent Katalin-telepen.

Taizé-imaóra a Barátok templomában

Minden hónap negyedik csütörtökjén 19 órától „Nyugalmat talál lelketek.” (Mt 11,30) mottóval Taizé-imaórát szervez a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség és a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum a nagyváradi Barátok templomában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők november 28-án.

 

Kispapok szolgálata az egyházmegyében

November 29. és december 1. között a Gyulafehérvári Papnevelő Intézet hat szeminaristája és két elöljárója a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyébe látogat. Szombat délelőtt ellátogatnak az Erdélyi Mária Rádió stúdiójába, a Szent Erzsébet Idősotthonba, délután pedig a Szent Katalin-telepi plébánia programjába kapcsolódnak be. Vasárnap 10 órakor a várad-őssi plébániatemplomban vesznek részt szentmisén, majd a csoport egyik része a várad-olaszi plébánián, a többiek az újpalotai plébánián teljesítenek szolgálatot.

Koszorúkészítés a püspöki palota kertjében

November 30-án, szombaton 10 órakor Böcskei László megyés püspök a város fiataljaival és hittanosaival, illetve a Gyulafehérvári Papnevelő Intézet szeminaristáival közösen készíti el az egyházmegye legnagyobb adventi koszorúját a székesegyház előtti téren.

Adventi gyertyagyújtás a székesegyháznál

„Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit!” (Mk 1, 3) Adventben különös figyelmet fordítunk Keresztelő Szent János szavainra, és nagyobb buzgalommal készítjük az Úr útját és az utat a másik ember felé. Erre a közös „útépítésre” hívja a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség ebben az évben is a váradi plébániákat, papokat, szerzeteseket, híveket egyaránt: advent szombatjain, november 30-án, december 7-én, 14-én és 21-én 19 órakor gyertyagyújtás lesz a székesegyház mellett felállított koszorún. A szertartás után a katolikus Karitász munkatársai meleg teát és egy kis harapnivalót kínálnak az ünneplőknek. A 2 méter átmérőjű koszorú első gyertyája a Gyulafehérvári Papnevelő Intézet szeminaristái által vezetett szertartás keretében lobban majd lángra.

Diákok adventi koszorúinak megáldása

December 2-án, hétfőn reggel 8 órakor a székesegyház előtti téren Böcskei László megyés püspök áldja meg a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum diákjainak adventi koszorúit.

2019.11.25
Galéria