Épülhet a nagyváradi speciális oktatási központ

Összesen több mint 78 millió lejből építtet modern, minden igényt kielégítő speciális oktatási központot a Bihar Megyei Tanács a megyeszékhelyen. Az RMDSZ-es vezetőség ezzel tenné hatékonyabbá a fogyatékossággal élő gyermekek oktatását, nevelését és integrálását. A kivitelezési szerződést a napokban írták alá.

A Bihar megyei önkormányzat aláírta a Nagyváradi Speciális Oktatási Központ megvalósítási szerződését a korábban meghirdetett tenderen nyertes cégcsoporttal (Drum Asfalt Kft. mint vezető partner, a társult cégek: Trameco Rt., Vega 93 Kft., Struktoplan Kft.). A Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnökének kezdeményezésére létrejövő iskolaközpont megépítésének teljes költsége áfával együtt 78 150 968,02 lej. A tervezésre szánt idő a szükséges építési engedélyek beszerzésével együtt 6 hónap, és további 36 hónap áll rendelkezésre magára az építkezésre. A telek, amelyen a leendő campus megépül, a megyei önkormányzat tulajdona, és Nagyváradon a Ceyrat utca 4. szám alatt található, a területe több mint 28 ezer négyzetméter.

Pásztor Sándor megyei tanácsi elnök a kivitelezési szerződés aláírásakor kiemelte: az iskolaközpont megépítésével az a céljuk, hogy integrált struktúrát hozzanak létre a fogyatékossággal élő gyermekek számára, továbbá modern körülményeket teremtsenek a fejlesztésükre. A célok elérése érdekében a létesítmény egy nyolc épületből álló speciális oktatási központ lesz.

A tervek szerint létrehoznak egy háromszintes épületet (földszint+2 emelet) az elemi, egy négyszintest pedig a gimnáziumi oktatás részére, ebben könyvtár is helyet kap. Hatszintes (alagsor+földszint+négy emelet) bentlakást is építenek ezek mellé. Külön kétszintes épületekben kapnak helyet az orvosi rendelők, illetve az étkező, és építenek még egy-egy hidroterápiás medencét, gyakorló műhelyt és tornatermet. A beruházás magában foglalja egy játszótér és egy szabad téri sportpálya, a kerítések megépítését, valamint az utak, járdák, parkolók kialakítását is.

2019.11.25
Galéria
Nyolc épület kap helyet a Ceyrat utcai telken
Négyemeletes lesz a bentlakás
A gimnazistáknak szánt épület, itt lesz a könyvtár is