Szívvel-lélekkel igyekszik segíteni a Mosoly Kommandó

A Siterben megalakult Mosoly Kommandó az utóbbi négy esztendőben minden ősszel megszervezte jótékonysági disznótoros mulatságát. A civil szervezet karácsonyi akcióját és egy-egy nemes célt segítenek a begyűjtött pénzből. Idén a kiemelt cél az érkörtvélyesi Ölyüs Noel Róbert gyógykezelésének költségeihez való hozzájárulás.

A november 16-án megtartott IV. Hagyományőrző Disznótoros Mulatság szervezői már dél körül fogadták az érdeklődőket, akik a sertés hagyományos feldolgozását jöttek el személyesen is megtekinteni, sőt részt is vállalni benne. Bár a rendezvény programjában ezt külön nem hirdették meg, mégis akadtak, akik az előző években megszokott rend szerint jöttek el és kapcsolódtak be a munkába.

Kora délután már sült kolbász és hurka kellemes illata lengte be a környéket, de ínycsiklandó volt a friss toroskáposzta messzire szálló illata is. Az idei disznótoros mulatságban mindenki a kedvére válogathatott, hogy éppen mit enne. A friss étkek párjukat ritkították, el is fogytak annak rendje és módja szerint. Azt pedig, hogy igen jól sikerült a helybéli asszonyok keze alatt a disznótoros fogás, az is bizonyítja, hogy sokan nemcsak helyben fogyasztásra, hanem elvitelre is vásároltak belőle.

Az esti mulatságban az Euphoria Music Band húzta a talpalávalót. Az együttes visszajáró vendégnek számít Siterben, már harmadik alkalommal muzsikáltak a Mosoly Kommandó jótékonysági őszi programján. S amint Juhász Csaba, a rendezvény narrátora el is mondta, a csapat önzetlenül segíti a siteriek önkéntes munkáját, és ezúttal is ingyen vállalták a fellépést a disznótoros mulatságban. A mintegy másfélszáz részvevő együtt énekelt az zenészekkel a közkedvelt slágerek hallatán. A táncot is csak kétszer szakították meg, a jótékonysági árverés és a tombolasorsolás idejére.

A jótékonysági árverésen két képet bocsátottak licitre. Az egyik Ovi D. Pop nagyváradi fotóművész munkája volt, Sitert ábrázolta madártávlatból, középpontban az Árpád-kori református templommal. A tablóképért végül Szomor Attila helyi református lelkipásztor ajánlotta a legtöbbet, aki maga is hozott egy képet (a műemlék siteri templom egyik freskója különlegesen rávetülő napfényben), szintén felajánlva a jótékonysági árverésre. Ezt az alkotást Tica Beatrice vásárolta meg.

A Mosoly Kommandó szombati rendezvényén Ölyüs Noel Róbert javára 3000 lej és 7000 forint gyűlt össze. Erről így írtak Facebook-oldalukon a szervezők: „»Ha jót teszel, légy hálás érte« – a Mosoly Kommandó mottója vezérelte kis csapatunk minden tagját, amikor az Euphoria Music Band zenekar tagjaival elhatároztuk, hogy a Hegyközben elsőként sietünk az érkörtvélyesi kicsi Noel segítségére. Örömmel látjuk, hogy példánkat immár a szomszédos településeken is követik, és egyre többen fognak össze azért, hogy segítsék a négyhónapos Noel gyógykezelési költségeinek előteremtését. A Mosoly Kommandó csapata külső anyagi támogatás nélkül, de példás összefogással a IV. Hagyományőrző Disznótoros Mulatság keretében 3000 lejt és 7000 forintot gyűjtött a kicsi Noel javára. Tudjuk, hogy ez az összeg csak egy csepp a tengerben, de a tenger is cseppekből tevődik össze, és szívünk legnagyobb melegével gyűjtöttük össze az adományt.

Köszönjük mindenkinek, aki segített, adakozott, és bízunk abban, hogy aki megtehette volna, de most nem tette, talál alkalmat az önzetlen segítségnyújtásra! (Aki szeretne, vasárnapig még hozzájárulhat az általunk összegyűjtött adományhoz. Elérhetőségünk: 0745/548–479.) A Mosoly Kommandó által összegyűjtött adományt a napokban eljuttatjuk kicsi Noel családjának, amiről – ahogyan erkölcsi kötelességünk diktálja – szintén beszámolunk majd.”

2019.11.21
Galéria