Regionális találkozó, ifjúsági szentségimádás, teremfoci, könyvbemutató, kórushangverseny

Regionális találkozó Nagyszalontán

A 2020-as Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszusra készülve ebben az évben öt regionális találkozót tartanak a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében. Az alkalmakon egy-egy meghatározott szentírási tematikát dolgoznak fel a résztvevők, illetve ezzel kapcsolatos élményeiket osztják meg egymással, majd a közösen ünnepelt szentmisén mélyítik el a Jézushoz való tartozás örömét és szépségét. Az első találkozót április 12-én, csütörtökön tartják Nagyszalontán. 17 órakor a helyi plébániatemplomban találkoznak a Mezőbikácsról, Tenkéről, Bélből, Bélfenyérről, Belényesből, Magyarcsékéről, Biharsályiból, Rézbányáról és Madarászról érkező zarándokok, majd a Jézushoz való tartozás és a jézusi élet kapcsán tanúságtételeket, tapasztalatokat osztanak meg egymással. A találkozót 18 órakor szentmise zárja, melynek főcelebránsa Böcskei László megyés püspök, szónoka pedig dr. Fügedy Antal Levente mezőbikácsi plébános lesz.

Ifjúsági szentségimádás a Katalin-telepen

Minden hónap második csütörtökjén ifjúsági szentségimádást tartanak a fiatalokkal és a fiatalokért Nagyváradon a Katalin-telepi plébániatemplomban. Április 12-én 19 órakor nagy szeretettel várják a lazarista atyák mindazokat, akik a Krisztus jelenlétében fellelhető örömet és békét keresik. A szentségimádás után kötetlen beszélgetésre, teázásra invitálnak a szervezők mindenkit a plébánia közösségi termébe.

Könyvbemutató a püspöki palotában

Április 13-án, pénteken 17 órakor a nagyváradi római katolikus püspöki palota dísztermében mutatják be dr. Diósi Dávidnak, a gyulafehérvári Papnevelő Intézet tanárának új könyvét, melynek címe: A te arcodat keresem, Uram – Puzzle-darabok posztmodern korunk istenkeresőiről/-nek.

Virrasztás a székesegyházban

A Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésének emlékére április 13-án, pénteken 18 órakor szentségimádást, 19 órakor szentmisét tartanak a nagyváradi római katolikus székesegyházban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Pálos István főesperes-kanonok.

Egyházmegyei Teremlabdarúgó Bajnokság Nagyváradon

A sport egyesítő, egyetemes nyelvezet, mely túllép a kulturális, társadalmi, vallási és fizikai különbözőségeken, és képes az embereket egyesíteni a sportolásban való közös részvétel által.“ (Ferenc pápa) Április 14-én, szombaton 10 órai kezdettel egyházmegyei teremlabdarúgó bajnokságot tartanak, melynek helyszíne a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum tornaterme.

Szentmise a Vártemplomban

Április 15-én, a hónap harmadik vasárnapján 16 órakor a nagyváradi székeskáptalan tagjai, a jelenlevő papokkal és hívekkel közösen esti dicsérettel (vesperás) egybekötött szentmisét végeznek a Kárpát-medence keresztényeinek egykori zarándokhelyén, a nagyváradi Vártemplomban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Rajna József főesperes-kanonok.

Kórushangverseny a Püspöki Palotában

Április 15-én, vasárnap 19 órakor a Partiumi Keresztény Egyetem Énekkara lép fel a nagyváradi római katolikus püspöki palota dísztermében. Az énekkar 2017-ben első díjat nyert az Ohridban (Macedónia) megtartott nemzetközi kórusversenyen. Műsoron Claude Goudimel, Liebhold, Alessandro Scarlatti, Liszt Ferenc, Kodály Zoltán, Bárdos Lajos, Lászlóffy Zsolt, Horváth Márton Levente, Gyöngyösi Levente, Tóth Árpád művei. Vezényel Kovács Gábor. A belépés díjtalan.

Szentségimádás Vaskóhn és Berettyószéplakon

Április harmadik vasárnapján, 15-én Vaskóhn és Berettyószéplakon lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

2018.04.10
Galéria