Kiegészítették a megyei költségvetést

Kedden tartotta rendes ülését a Bihar Megyei Tanács. Az ülésen az önkormányzati képviselők jóváhagyták többek között a megyei tanács és alárendelt intézményeinek büdzsémódosítását.

Az ülés első napirendi pontjaként 17 igen, 14 nem szavazattal, két tartózkodás mellett – több mint egyévi halogatás után – jóváhagyták a tanácstagok Carmen Pantiş mandátumának igazolását. Traian Bodea tanácsi alelnök szavazata volt a döntő, aki azzal indokolta nyilvánosan voksát, hogy nagyon jó emberi kapcsolata van a Nemzeti Liberális Párt színeiben mandátumot nyert doktornővel. Az érintett egyébként nem volt jelen az ülésen, esküjét a következő alkalommal teszi le.

Kiegészült a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér igazgatótanácsa is, Florian Serac tagságát titkos szavazással, 31 igen és két nem vokssal hagyta jóvá a jelen levő 33 tanácstag. A tanácstagok többségének szavazatával, 17–16 arányban elfogadták a Szigligeti Színház, a Regina Maria Színház, a Körösvidéki Múzeum, a diófási pszichiátriai kórház és a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár szerkezeti felépítését és működési szabályzatát is.

Jóváhagyták a megyei önkormányzat által kiszabható adók és illetékek 2020-as mértékét is. Ezek legtöbbjét 4,6 százalékkal, a 2018-as inflációs rátával emelték, ezekről következő lapszámunkban olvashatnak bővebben. Ami pedig a költségvetés-módosítást illeti, mind a bevételi, mind a kiadási oldalt 9,8 millió lejjel növelték, az összeg legnagyobb része, összesen 6,8 millió lej az áfa visszaosztásából származik, a megye saját bevétele pedig 12 ezer lejjel nőtt. Az alárendelt intézmények költségvetését is módosították, ott többnyire az egyes tételek közötti pénzelosztáson változtattak.

2019.10.29
Galéria
Titkosan szavaztak az igazgatótanácsi tagokról