Főpásztori látogatás, mécsesgyújtás, mindenszentek, búcsú, könyvbemutató

Főpásztori látogatás az otthoni beteggondozó központokban

Október 30-án, szerdán Böcskei László nagyváradi római katolikus megyés püspök végiglátogatja az egyházmegye otthoni beteggondozó központjait, amelyek a Caritas Catolica égisze alatt végzik tevékenységüket Nagyváradon, Margittán, Székelyhídon, Nagyszalontán, Szalacson és Fugyivásárhelyen.

Egymillió csillag a rászoruló gyermekekért

A római katolikus Caritas Catolica és a görögkatolikus Caritas Eparhial szeretettel meghív mindenkit, hogy október 31-én, csütörtökön 18 órától az Egymillió csillag elnevezésű rendezvényen egy közös imával, egy mécses meggyújtásával fejezze ki együttérzését a nélkülöző, társadalmi kirekesztettségben élő gyermekek iránt. Az érdeklődőket Nagyváradon, az Olaszi parkban, a Frențiu Idősotthon és a ferences kolostor közötti téren várják felekezeti és nemzetiségi hovatartozástól függetlenül.

Szentmisék rendje mindenszentek ünnepén

November 1-én, pénteken, mindenszentek főünnepén a nagyváradi római katolikus székesegyházban 8, 10 és 18 órakor lesznek a szentmisék.

Ravatalozó kápolna megáldása Bélfenyéren

November 1-én, pénteken 12 órakor szentmise keretében áldja meg a ravatalozó kápolnát Böcskei László megyés püspök a bélfenyéri temetőben.

Megemlékezés és ima a temetőkben

November 1-én, pénteken, mindenszentek ünnepén 15 órakor Nagyváradon a Rulikowski temetőben, a Steinberger kápolnánál, 16 órakor pedig az egykori Olaszi temetőben található Gerliczy , illetve a Markovits kápolnánál imádkoznak elhunytjaikért Nagyvárad katolikusai, papok és hívek közösen. A biharpüspöki Régi Temetőben 17 órakor gyűlnek a kereszt köré a hívek, és imádkoznak Varga Sándor plébános vezetésével.

Szentmise az elhunytakért

November 2-án, szombaton, halottak napján 18 órakor Böcskei László megyés püspök az egyházmegye elhunyt híveiért mutat be szentmisét a nagyváradi római katolikus székesegyházban.

A püspöki kápolna búcsúja

November 4-én, hétfőn, Borromeo Szent Károly ünnepén 11 órakor Böcskei László megyés püspök búcsús szentmisét mutat be az egyházmegye papságával, szerzeteseivel közösen a püspöki palota kápolnájában. Az eseményre nagy szeretettel várják azokat a híveket is, akik városunk és egyházmegyénk megújulásáért szeretnének közösen imádkozni.

Könyvbemutató a püspöki palotában

November 5-én, kedden 17 órakor a püspöki palota dísztermében mutatják be a Ferenc pápa Csíksomlyón című emlékkönyvet. A gazdagon illusztrált album Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának állít emléket. A kötetben az erdélyi főpásztorok és a szervezőbizottság tagjai, a látogatás előkészítésében közreműködők osztják meg az előkészületek történetét, emlékeznek a pápalátogatás legfontosabb eseményeire, az illusztrációk pedig a történelmi esemény és az előkészület mozzanatairól tanúskodnak. A kötethez Miguel Maury Buendía pápai nuncius írt előszót.

2019.10.28
Galéria