Újra kiírják a versenyvizsgát a reptér igazgatói tisztségére

Eljárási hiba miatt Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke kérte a Nagyváradi Repülőtér igazgatótanácsát a folyamatban lévő versenyvizsga semmissé nyilvánítására és új versenyvizsga kiírására. Ezt maga jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján. Az igazgatótanácsi elnök is beszámolt a helyzetről.

Bimbó-Szuhai Tibor, a Nagyváradi Repülőtér igazgatótanácsának vezetője pénteken szintén sajtótájékoztatón számolt be a versenyvizsga helyzetéről. Kiemelte, hogy a 109-es sürgősségi rendelet szerint jártak el, és az ország többi repteréhez hasonlóan saját hatáskörben fogalmazták meg az igazgatóval szembeni elvárásokat. A versenyvizsga menetét ellenőrző bizottság, melyet a tulajdonjogokat gyakorló Bihar Megyei Tanács elnöke küldött ki, azonban ezt eljárási hibaként rótta fel. Szerintük ezt a dokumentumot tanácsi határozatban kellett volna jóváhagyni. Emiatt javasolták a vizsga leállítását és új versenyvizsga kiírását.

Pásztor Sándor azt is elmondta, hogy az új vizsgáztató bizottság összetételére is ajánlást fog küldeni. Elképzelése szerint a megyei önkormányzat mellett a nagyváradi polgármesteri hivatal, az állami egyetem, az ipari parkok, a megyei és a városi turisztikai ügynökség, a kereskedelmi kamara és a szállodaszövetség képviselője is részt vesz majd a jelöltek kiválasztásában.

A reptér volt igazgatójának, Gheorghe Pascnak a korábbi nyilatkozatával kapcsolatban mindkét megszólaló hazugságnak nevezte a vádakat. Pásztor Sándor kiküldetést igazoló dokumentumokkal, találkozókkal bizonyította: nemhogy szabotálta volna a reptér fejlődését, hanem mindent megtett, hogy támogassa az igazgatót a nemzetközi járatok újraindítása érdekében.

A politikai érdekek mentén, szándékosan generált botrányban feljelentések is születtek. A volt reptérigazgatót a szerződéses titoktartási kötelezettségének megszegése miatt jelentette fel az igazgatótanács. Ugyanakkor ismeretlen elkövető ellen is feljelentést tettek, miután kiderült hogy több, bizalmas kereskedelmi levelezést tartalmazó iratcsomó is eltűnt a reptérről.

2019.09.27
Galéria