Nagyszalontán és Belényesben is kezdődhet az uszodaépítés

A tervezésre kiírt tender, majd a kivitelezésre vonatkozó sikeres versenytárgyalás után szeptember 23-án aláírták a nagyszalontai és a belényesi tanmedencék megépítéséről szóló szerződést a nyertes vállalkozásokkal.

A Bihar Megyei Tanács székhelyén Pásztor Sándor tanácselnök mellett a dokumentumot Vitályos Barna, a megyei önkormányzat alárendeltségében működő Hosszú Távú Fejlesztési Igazgatóság vezetője és a vállalkozások képviselői látták el kézjegyükkel. Az elvárások és a vállalások szerint a cégeknek az építőtelep átvételétől, illetve az építési engedély kibocsátásától számítva egy év áll a rendelkezésükre, hogy megépítsék a tanuszodákat.

Pásztor Sándor, a megyei tanács RMDSZ-es elnöke az aláírást követően arra kérte a kivitelezőket, hogy tartsák be a dokumentumban foglalt határidőket, és kellő szakmaisággal viszonyuljanak a munkálatokhoz. A tanácselnök hangsúlyozta, a beruházásokra a pénzügyi források rendelkezésre állnak, a dokumentációk is mind elkészültek, és ha a helyi önkormányzatok átadják a munkatelepeket, semmi akadálya nincs tehát annak, hogy a vállalt határidőre elkészüljön az újabb két uszoda.

A nagyszalontai és a belényesi beruházások elkezdésével valamennyi helyszínen beindul a munkálat, ahová a Bihar Megyei Tanács tanuszodát tervezett építeni. A megyei önkormányzat valamennyi Bihar megyei városba szánt ilyen létesítményt, és korábban már meg is kezdődött az építkezés Székelyhídon, Diófáson, Érmihályfalván, Margittán, Vaskohszikláson. Hamarosan Nagyszalontán és Belényesben is megkezdődik a konkrét megvalósítás, Élesden pedig a helyi igényekhez igazodva nem tanmedence, hanem sportkomplexum épül a közigazgatásilag a városhoz tartozó Feketeerdőn.

2019.09.23
Galéria