Körmenet, orgonakoncert, zarándoklat, búcsú, gyűjtés, találkozó, szentségimádás

A Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésének emlékére szeptember 13-án, pénteken 18 órakor szentségimádást, 19 órakor szentmisét tartanak a nagyváradi római katolikus székesegyházban, a szentmise után pedig körmenetet. A szentmise főcelebránsa és szónoka Vakon Zsolt püspöki titkár lesz.

Várad-szőllősi zenei est

Szeptember 13-án, pénteken 19 órakor folytatódik a Várad-szőllősi zenei estek című programsorozat idei évada. Az est meghívott előadója Csibi András gyergyószárhegyi orgonaművész.

Bérmálkozók egyházmegyei találkozója Hegyköztóttelken

Szeptember 14-én, szombaton a hegyköztótteleki vadászház közelében szervezi meg a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség a bérmálkozók egyházmegyei találkozóját. A 10 órakor kezdődő program keretében Németh István, a debrecen-nyíregyházi egyházmegye papja segíti majd a fiatalokat, hogy felnőtt keresztény hivatásukban megerősödve élő tagjai legyenek az egyháznak.

Egyházmegyei zarándoklat Szentjobbra

Böcskei László megyés püspök 2016-ban kiemelkedő szentéllyé nyilvánította a szentjobbi plébániatemplomot, és meghívta az egyházmegye híveit, hogy minden évben közösen üljék meg a Boldogságos Szűz születésnapját, a templom búcsúünnepét. 2019. szeptember 15-én, vasárnap Szentjobbra zarándokolnak a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye papjai és hívei. A 11 órakor kezdődő szentmisén, amelynek főcelebránsa Várszegi Asztrik OSB, nyugalmazott püspök, volt pannonhalmi főapát lesz, a Boldogságos Szűzanya közbenjárását, Szent István és Szent László király oltalmát kérik közösségeink, családjaink megújulásáért. Az áldás után Szentjobb utcáin körmenetet tartanak a zarándokok a brünni Fekete Madonna felújított kegyképével.

Templombúcsú a Vártemplomban

Szeptember 15-én, vasárnap tartják a Fájdalmas Szűzanya oltalma alatt álló Vártemplom búcsúját. A 13 órakor kezdődő szlovák nyelvű szentmise főcelebránsa és szónoka Juhaňak Marian, a besztercebányai (Szlovákia) egyházmegye papja.

Gyűjtés a katolikus iskola javára

Szeptember 15-én, a hónap harmadik vasárnapján az egyházmegye összes katolikus templomában a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum javára gyűjtenek.

Szentségimádás Hegyközcsatárban és a premontrei templomban

Szeptember harmadik vasárnapján, 15-én Hegyközcsatárban és a premontrei templomban lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

2019.09.10