Ma Nagyváradon, holnap vidéken a virágkocsik

Ötvenedik alkalommal szervezték meg a Debreceni Virágkarnevált augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén. A virágkarneválon felvonuló kocsik közül ez évben hatot hoztak át Nagyváradra, ezeket ma a város főterén, holnap pedig Biharon, Paptamásiban, Biharfélegyházán, Bihardiószegen és Székelyhídon is láthatják majd ezeket.

A Szent László legendáját megjelenítő, valamint a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket ábrázoló virágkocsi mellett a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat és a Bihar Megyei Tanács közös, Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma elnevezésű kompozícióját láthatják. A megyeszékhely főterére és másnap az Érmellékre érkezik még Nagyvárad és Debrecen közös, Hagyományok nevet viselő kocsija, a japánTojama tartomány és Debrecen közös kocsija, amely A fehér és a vörös oroszlán táncát ábrázolja, továbbá a debreceni Fórum bevásárlóközpont A divat birodalma nevű kocsija.

A virágkarneváli látványosságok augusztus 22-én, csütörtökön 12 órára érnek Biharra, a rendőrség szomszédságában tartandó félórás pihenő után Paptamásiba indulnak, itt 13 órakor a községháza előtt állnak meg egy időre, délután 2-kor már Biharfélegyházán, a kultúrotthon előtt láthatják őket az érdeklődők, 15 órától pedig Bihardiószeg központjában. Székelyhíd a következő állomás, ide a tervek szerint 16 órára érkeznek, és 17 órától felvonulnak a város főterétől a stadionig, ott pedig táncos-zenés ünneplésre várják az érdeklődőket.

2019.08.21
Galéria