Ady-életrajz három kötetben – könyvbemutató

Az Értől az Oceánig címmel jelenik meg hosszú évek munkájának eredményeként Péter I. Zoltán háromkötetes műve, az első teljes Ady-életrajz. Szeretettel várunk minden érdeklődőt a kötetek bemutatására július 21-én, vasárnap 18 órától a frissen felújított Müllerájban, az Ady Endre Emlékmúzeum épületében.

A szerző korábbi, Ady Erdélyben című könyvéhez hasonlóan összefoglalta mindazt, amit hitelesnek talált a rendkívül gazdag Ady-irodalomban, a költő levelezése, a kortársak visszaemlékezései, egyéb dokumentumok, valamint személyes kutatásai alapján, szinte napról napra követve Ady életét. Azt, hogy megszületett az első teljes, gazdagon illusztrált Ady-életrajz, a szerző elsősorban a neves irodalomtörténész, Kovalovszky Miklós ösztönzésének köszöni már csak azért is, hiszen leghitelesebb forrásanyagként is az ő ötkötetes munkáját – Emlékezések Ady Endréről – használta.

A Várad folyóirat kiadásában, a debreceni Alföldi Nyomda Zrt. és a nagyváradi Europrint Kft. együttműködésével, Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Communitas Alapítvány támogatásával elkészült köteteket a helyszínen kedvezményes áron lehet megvásárolni, a szerző dedikál.

2019.07.16
Galéria