Látogatható a Gránátalma Patikatörténeti Gyűjtemény

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség szervezésében idén tavasszal, nagy közönségérdeklődés mellett átadott Gránátalma Patikatörténeti Gyűjtemény a 2019-es nyári-őszi időszakban állandó kiállítóhelyként várja látogatóit.

A Fő (Republicii) utca 33. szám alatti, az egykori irgalmasrendi kórház épületének földszintjén, a közel 250 esztendős Gránátalma szerzetesi patika helyiségeiben berendezett gyűjtemény minden héten keddtől szombatig 10 és 17 óra között tart nyitva. A látogatók megtekinthetik a gyógyszertár eredeti formájában fennmaradt és helyreállított officináját, megismerkedhetnek a betegápoló irgalmasrend és nagyváradi rendházának történetével, valamint betekintést nyerhetnek a XVIII–XIX. századi orvoslás és gyógyszerkészítés világába.

Előzetesen bejelentett csoportok számára ingyenes magyar, román és angol nyelvű tárlatvezetést szerveznek. A csoportok jelentkezését a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Vallásturisztikai Irodája fogadja az alábbi e-mail címen, illetve telefonszámon: tourinfo@varad.org, +40/771/612–714. Belföldi iskolai csoportok számára a kiállítás 50%-os kedvezménnyel látogatható.

2019.07.09
Galéria